Brom.no er en side for deg som liker øl og vin, og som interesserer deg for hvordan disse godsakene fremstilles. Det finnes som kjent mange forskjellige varianter, og vi kommer til å servere artikler som handler om så vel tradisjonelle norske metoder for brygging, så vel som de mer eksotiske metodene for brygging av øl og vin.

Samtidig ønsker vi å presentere forskjellige typer faktastoff om virksomheter og hobbybedrifter verden over, slik at du som leser kan få et bedre innblikk, og en bedre kontekst for å forstå din egen brygging og hva du ellers drikker. Man kan nemlig lære mye for sin egen del når det kommer til hvordan andre fremstiller både vin og øl. For oss som driver i det små er det spennende å se på hvordan folk gjorde ting i tidligere tider, siden det den gang også ble produsert i relativt liten skala, og med hjelpemidler og utstyr som i dag er lett tilgjengelig.

Samtidig nyter den som driver med hjemmebrygging også godt av diverse nyvinninger innen bryggerivirksomhet, og av diverse skritt som er blitt tatt innen kjemi og biologi innen de siste hundre årene, og den vitenskapen som er blitt investert i god mat og i godt drikke.

Utenom dette er det selvfølgelig også en investering i å forbedre seg selv og sitt liv når man utvider sin kunnskap om både øl og vin og annet sterk drikke. Man kan bli bedre til å finne den riktige vinen til maten, for selv å kunne velge den beste kvaliteten når man handler på polet, og til å vite forskjellen på godt og dårlig øl og vin. Men husk, til sist er det ens egen smak som teller.